Kullgrillerene er godt vant med litt venting på at grillen blir klar. Sitte å kjenne på den gode lukta mens grillen blir varmere og se frem til det kommende grillmåltidet. Men blir de for utålmodige?
Ja, mange gjør nok fortsatt den feilen med å slenge grillmaten på grillen for tidlig. Hvor lenge bør man vente? Et tips er å la tennvæsken få brenne opp. Flammene skal være borte og kullet eller grillbrikettene skal få brenne seg hvite på toppen. DA er det tid for å legge maten på grillen.
For lav eller varm varme gir dårligere grilling av maten. Legger du på maten for tidlig kan det også være at du får litt tennvæske-smak på maten.
Grillarket til Cookina passer godt til grilling på kullgriller. Arket kan du legge på risten når du skal starte grillingen. Legger du grill-arket på åpne flammer vil det skades. Det tåler temperatur på litt over 280°C , men slenges det på en flamme møter det temperaturer som er mye høyere enn det.
Nei, vær litt tålmodig! Den som venter på noe godt venter ei forgjeves.
God grilling!
