Skogens skatter

I skogen kan du finne mange godsaker til grillmaten din.

I matvarebutikkene finner du et godt utvalg av grillmat og tilbehør. Men bor du nær en skog kan du ha tilgang til et stort skattkammer av råvarer som kan gi deg det lille ekstra til grillmåltidet.

To ulike råvarer som er aktuell for plukking nå er ramsløk og granbarskudd.

 

Ramsløk

Ramsløk er allerede en godt kjent nyttevekst for mange, men fortsatt er det en del som ikke sett potensialet. Ramsløk omtales av og til som vill hvitløk. Den kan brukes til å lage pesto eller smør. Og vi kan love deg at ramsløkpesto eller smør kan sette sitt gode preg på grillmaten din. Egentlig er det mest fantasien som setter grenser for hva du kan bruke den til. Ramsløk gjør seg i omeletter og annen mat du lager på grillen.

Vær sikker på at det er ramsløk og ikke den giftige liljekonvallen du plukker. Konvallen har tykkere og stivere blader og lukter ikke løk.

ramsløk (2).jpgramsløkpesto.jpg

 

Granbarskudd

På våren og tidlig på sommeren kan man også lage sirup av de ferske, lysegrønne granbarskuddene som skyter ut på granene. Alt som ellers trengs er vann og sukker.

Granbarsirup kan også brukes til grillmaten, - både til kjøtt, i sauser og som tilbehør til pannekaker eller grillet dessert. Kun fantasien setter grenser!

 

granskudd (2).jpg

 

 

Både ramsløk og granskudd bør plukkes i juni eller tidligere! Ta på deg tursko og plukk deg litt dersom du har mulighet til det!